Istoric

Fundatia Unu și Unu a fost înființată în anul 1998 de domnul Nuțu Anghelina, în vremea aceea diacon la Paraclisul Universitar ”Sfânta Ecaterina” și director administrativ al Facultății de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul”, din București.

Domnul Nuțu Anghelina
Sala de Mese
Sala de Mese a Cantinei

Vreme de mai bine de 10 ani, cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Teoctist, așezământul de caritate ”Unu și Unu”, de la Cantina Facultății de Teologie a oferit zilnic,un prânz cald pentru 120 de persoane nevoiașe: familii cu mulți copii, bătrâni și bolnavi.

Așezământul dispunea de un laborator de carmangerie, o făbricuță de pâine și produse de patiserie și o moară pentru grâu cu o capacitate de cca. 7000 kg de făină pe zi.

Brutăria
Carmangeria

Ulterior, clădirea Facultății de Teologie, la subsolul căreia era organizată activitatea așezământului de caritate, a intrat într-un amplu proces de reconsolidare, iar activitatea cantinei sociale a încetat.

Fundația a continuat însă, să sprijine programele de asistență socială derulate la niveul mai multor parohii și mănăstiri din București, oferind acestora bunurile necesare (mese de lucru, aragazuri, camere frigorifice, oale, farfurii, tacâmuri, etc.).

Cofetăria

Fundația Unu și Unu în presa vremii: