• +40 769 879 910
  • L-V 09.00-17.00

 FUNDAȚIA „UNU ȘI UNU”
- din 1998 alături de oameni și nevoile lor

 

Fundația ”Unu și Unu” a fost constituită în anul 1998, pentru a sprijini familiile cu mulți copii, bătrânii bolnavi, singuri și cu pensii foarte mici.

În primii 11 ani, Fundația ”Unu și Unu” a preparat și distribuit zilnic câte un prânz cald, pentru mai bine de 150 de persoane, la Cantina Socială, din strada Sfânta Ecaterina Nr.2.

De peste cinci ani, în fiecare zi, cu ajutorul celor 42 de voluntari, colectăm mâncarea oferită de partenerii noștri, de la peste 20 de magazine și restaurante din București.


Mai bine de 700 de persoane din București, Ilfov, Giurgiu și Dâmbovița, aflate în dificultate din cauza foamei și a sărăciei, primesc prin grija Fundației noastre: alimente, haine, încălțăminte și rechizite .

Fundația organizează ”colecte” în bani, pe acest site, sau pe ”Bursa Binelui”, pentru a ajuta familiile  de oriunde, din Romania, pentru că ”orice bănuț este binevenit”.

Noi suntem antrenați pentru a răspunde prezent, în aceste vremuri de cumplită deznădejde, celor care se tem pentru ziua de mâine și ne solicită ajutorul .

Puteți vedea acreditările noastre aici

Scurt istoric

Fundaţia Unu și Unu a fost înființată în anul 1998 de domnul Nuțu Anghelina, în vremea aceea diacon la Paraclisul Universitar ”Sfânta Ecaterina” și director administrativ al Facultății de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul”, din București.

nutu

Nuţu Anghelina

cantina

Sala de Mese a Cantinei

Vreme de mai bine de 10 ani, cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Teoctist, așezământul de caritate ”Unu și Unu”, de la Cantina Facultății de Teologie a oferit zilnic, un prânz cald pentru 120 de persoane nevoiașe: familii cu mulți copii, bătrâni și bolnavi.

Așezământul dispunea de un laborator de carmangerie, o făbricuță de pâine și produse de patiserie și o moară pentru grâu cu o capacitate de cca. 7000 kg de făină pe zi.

brutaria

Brutăria

carmangeria

Carmangeria

Ulterior, clădirea Facultății de Teologie, la subsolul căreia era organizată activitatea așezământului de caritate, a intrat într-un amplu proces de reconsolidare, iar activitatea cantinei sociale a încetat.

Fundația a continuat însă, să sprijine programele de asistență socială derulate la nivelul mai multor parohii și mănăstiri din București, oferind acestora bunurile necesare (mese de lucru, aragazuri, camere frigorifice, oale, farfurii, tacâmuri etc.).

cofetăria

Cofetăria

Fundația Unu și Unu în presa vremii:

Search